Tar sig en korv på bilflaket
Tar sig en korv på bilflaket

Firandet drog igång i Strömstad

Under skärtorsdagens förmiddag började festsugna norska ungdomar strömma in till Strömstad för den traditionella "rännardagen". De drack mycket öl, spelade hög musik och körde bilkaravan genom stan.

ANNONS
|

Tobias Hansen från Oslo var en av de första firarna som Strömstads Tidning träffade på. Han satt utanför Statoil och drack öl vid 11-tiden på förmiddagen.

– Jag har inte sovit i natt, kom hit för tolv timmar sedan. Jag tycker det är viktigt att fira skärtorsdagen ordentligt i Strömstad, det är bara en gång om året, säger han.

Bilkaravanerna började ladda upp på parkeringarna vid Oslovägen. Snart var det dags att dra in genom centrum i ekipagen, som ofta är amerikanska bilar fyllda med festande ungdomar. En som styrt ut sig ordentligt var Morten Bekkestad från Holmestrand, som hade en Freddie Mercury-liknande dräkt och 80-talshårdrocksperuk.

ANNONS

– Det är första gången jag är här, så jag tänkte satsa ordentligt. Det är så jäkla fett att festa i Strömstad alltså.

På polisens hemsida beskrivs skärtorsdagen i Strömstad som en lugnare kväll än tidigare år. Polisen beräknar att de kom ungefär 5 000 personer och 2 000 bilar.

Inga våldsbrott rapporterades men polisen omhändertog åtta personer för fylleri och skrev 22 rapporter om trafikförseelse, där de flesta gällde att folk hade åkt på taken eller hängt ut genom rutorna.

Ser fler bilder från firandet på Strömstads tidnings hemsida

Tobias Hansen

ANNONS