Eva Johansson driver ett shoppingdagis för hundar vars hussar och mattar är på Gekås och förlustar sig.
Eva Johansson driver ett shoppingdagis för hundar vars hussar och mattar är på Gekås och förlustar sig.

Eva startade hunddagis för Gekås-shoppare

En varm dag behövs det inte många minuter innan bilen är överhettad inuti. Syret försvinner ur luften och panik-känslorna kommer för den som är fast inuti. Därför bestämde sig Eva Johansson, ursprungligen från Göteborg, att starta ett hunddagis i Gekås. – Vi har ingen plats för hundarna när det är kallt, burarna är inte vinterbonade, säger hon.

ANNONS
|

Oftast är det en liten hund. Detta ville Eva Johansson ändra på och öppnade ett hunddagis för shoppare, det skriver Hallands Nyheter.

– Jag hade ett möte med Boris som var vd då, och han tyckte att jag hade en bra idé, så sedan dess har jag bara kört på, säger Eva Johansson.

Hon är ursprungligen från Göteborg, men flyttade till Falkenberg för drygt 30 år sedan. Där har Eva driviten husdjursbutik i Falkenberg under många år och har även drivit en kennel med rottweilers. Hennes djurintresse är stort och tankarna om ett hunddagis har funnits till och från. Efter en tids sjukskrivning behövde hon göra något hon brann för, när hon skulle ta sig tillbaka till arbetslivet.

ANNONS

Efter att ha varit på Gekås ett antal gånger och sett hur ordningsvakt fått tillkallas för att få ut överhettade hundar från bilar på parkeringen såg hon problemet och tanken på hunddagiset formades.

– Många lämnar en liten glipa i fönstret men det räcker inte för att hålla temperaturen på en bra nivå.

Byggt hundgård för miljoner

Gekås äger enhel del mark runt affären och företaget har byggt en hundgård för 2,5 miljoner som Eva arrenderar. Hon berättar att Gekås själva sett problemet, men inte kunnat komma med någon lösning.

När Eva och hennes dåvarande affärspartner kom med idén, köpte varuhuset det direkt. För 60 kronor i timmen får hussar och mattar möjlighet att lämna sin fyrbenta kompis på dagis när de själva är på Gekås och shoppar.

– Det är en win-win för oss båda. Jag får göra det jag önskar och mår bra av, medan ingen är stressad av att hunden väntar, eller att någon sitter utanför med hunden när de är inne i varuhuset och handlar.

"Ingen plats för hundarna"

Eva la framidén 2009, och dagiset har funnits sedan ett par år efter. Från början var de två som startade firman, men efter en säsong stod Eva ensam kvar. Nu har Eva drivit det ensam under fem år.

ANNONS

– Vi har ingen plats för hundarna när det är kallt, burarna är inte vinterbonade, säger Eva.

Hon har ingadirekta planer på att utveckla verksamheten till ett året runt-dagis. Men ibland har ändå funderingarna funnits kring hur man skulle kunna göra om och bygga ut och till för att ha det öppet även när det blir kallt.

–Man skulle behöva ha ett hus eller en barack då, och man skulle kunna vinterbona hundgårdarna. Om jag hade varit tio år yngre hade jag nog funderat på det, men nu räcker det med den stora arbetsinsats jag har under högsäsongen. Men jag letar efter någon som vill ta över verksamheten framöver, det kan du skriva, säger Eva Johansson.

Eva Johansson

Ålder:63 år

Gör:Driver Gekås hunddagis i Ullared.

Intressen:Hundar, målar med olja, trädgårdsarbete. Jag jobbar mycket så jag hinner inte med så mycket. Jag är glad varje morgon och jag får vara frisk.

Familj:Singel, lever med fyra rottweilers.

ANNONS