Bland annat togs kokain i beslag.
Bland annat togs kokain i beslag. Bild: Claudio Bresciani / TT

En person gripen efter narkotikatillslag i Lerum

Polisen har genomfört ett tillslag mot narkotikahandeln i Lerum.
En person kunde gripas och narkotika till ett värde av 75 000 kronor kunde beslagtas.
– Narkotikahandeln finansierar den grova organiserade brottsligheten, säger Johan Stendahl, gruppchef lokalpolisområde Alingsås.

ANNONS
|

Under onsdagen och torsdagen genomförde polisen tillsammans med Kronofogden en riktad insats mot narkotikahandeln i Lerum. Det är ett steg i den kartläggning som polisen gjort av narkotikahandeln under en tid.

En person kunde gripas och är nu misstänkt för grovt narkotikabrott. Man kunde också beslagta narkotika till ett värde av 75 000 kronor.

– Narkotikahandeln finansierar den grova organiserade brottsligheten, säger Johan Stendahl, gruppchef lokalpolisområde Alingsås, i ett pressmeddelande.

Beslagtog flera olika preparat

Man har tagit flera olika narkotikaklassade preparat. Det handlar om misstänkt hasch, marijuana, heroin, tramadol bensodiazepiner och amfetamin.

Utöver gripandet genomförde polis också ett antal husrannsakningar och provtagningar av personer som misstänktes vara drogpåverkade. Två personer rapporterades för drograttfylleri och fem personer för narkotikainnehav. Utöver narkotika beslagtogs också god och pengar till ett värde av 50 000 kronor.

ANNONS

LÄS MER:Många frihetsberövade i stor narkotikainsats

LÄS MER:Polisens teori: Stulna bilar betalning för knark

LÄS MER:Här förs 19-åringen bort – inför filmande vittne

ANNONS