En misstänkt för våldsamt upplopp efter bränderna i Trollhättan

Flera personer har hörts av polisen efter upploppen tidigare i veckan. Ett par av dem är väldigt unga och socialen är inkopplad. Nu misstänks en person i 20-årsåldern för våldsamt upplopp.

ANNONS
|

Det var i början på veckan som flera bilar sattes i brand på Kronogården. Polisen har under veckan sett över materialet av filmer och vittnesuppgifter från upploppet på Kronogården tidigare i veckan.

Flera ungdomar har hämtats in och förhörts men på grund av deras låga ålder har de förts tillbaka hem till sina föräldrar.

Nu säger polisen att en man i 20-årsåldern identifierats och misstänks för våldsamt upplopp.

– Genom vårt utredningsarbete har vi identifierat en person och han misstänks för delaktighet i upplopp, säger Fredrik Brax som leder förundersökningen.

Men mannen som ska bo i Trollhättan har enligt Brax inte gripits eller delgivits misstanken vid lunchtid på fredagen.

ANNONS

Finns det inte en risk att han lämnat stan?

– Det vill jag inte svara på.

Nu ska fallet lämnas över till en åklagare och polisen inväntar besked om vad nästa steg blir. Vad mannens delaktighet ska ha varit i upploppet vill Brax inte kommentera. Inte heller om han är känd av dem sedan tidigare.

– Vi vill plocka in honom för att höra vad han säger om misstanken, säger Fredrik Brax

Kan det bli tal om fler personer som kan tänkas gripas?

– Det kan jag inte svara på. Nu fortsätter utredningen och vi inväntar besked från åklagaren, säger Fredrik Brax på fredagen.

ANNONS