E6 avstängd efter lastbilsbrand

En lastbil blockerar ett körfält i södergående riktning på E6 och orsakar köer. Lastbilens däck hade börjat brinna, men räddningstjänsten har nu fått kontroll över situationen. Det dröjer dock innan lastbilen kan bärgas.

ANNONS
|

En lastbil började brinna på E6:an mellan Himle och Tvååker i södergående riktning vid kvart över tio-tiden på fredagsförmiddagen. Händelsen orsakar fortfarande störningar i trafiken.

– Bärgningsbil är på plats och en polisbil är kvar på platsen. Det är bärgningsarbetet som är kvar, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det var däcken som hade börjat brinna på lastbilen. Hur det hade gått till är oklart. Men trots att branden nu är släckt, är det inte en helt enkelt sak att få lastbilen ur vägen.

– Lastbilen måste troligtvis lastas om innan den bärgas. Vi bedömer att den ska vara borta kring klockan 14, säger Hans Lipens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

I skrivande stund är ett körfält stängt i södergående riktning på grund av olyckan.

Lång insats

Lastbilen började brinna vid kvart över tio-tiden.

– Vi fick uppgifter om att det brann i en lastbil som stod vid vägkanten. Nu har vi släckt branden och jobbar för att kyla hjulen. Det är fortfarande väldigt varmt, sa Peter Karlborg, inre befäl på Rädingstjänsten i Halland, tidigare i dag.

Troligen är det varmgång i ett hjullager som har orsakat branden, som sedan spred sig till lastbilens släp.

Lastbilen ska vara lastad med potatis.

ANNONS