E4 avstängd – lastbilsolycka utanför Huskvarna

Lastbilen var på väg norrut på E4 när föraren av okänd anledning tappar kontrollen över lastbilen som tippar över in i södergående sida, mot mötande trafik. Föraren är förd till sjukhus och E4 var vid 18-tiden fortsatt avstängd, efter olyckan utanför Huskvarna.

ANNONS
|

– Tack och lov var det inte fler som skadades, säger Åsa Willsund, presstalesperson vid Jönköpingspolisen, till P4 Jönköping.

Oklart händelseförlopp

Det var vid 17:30, två timmar efter olyckan, fortsatt oklart vad som förorsakat den, och i synnerhet hur lastbilschauffören lyckades landa på fel sida av E4. Föraren som förts till sjukhus kommer att förhöras när det är möjligt skriver polisen på sin hemsida. I skrivande stund är ingen misstänkt för brott i samband med olyckan.

Totalstopp

Efter olyckan rådde det totalt stopp för all trafik, i båda färdriktningar på E4. Norrgående trafik kunde sakta släppas fram genom en omdirigering via gamla E4. vid 18-tiden har trafikanter på väg söderut kunna släppas fram via omdirigeringen.

ANNONS

E4 kommer dock vara avstängd för trafik tills det att räddningstjänst och polis anser den var säker för trafik igen. Lastbilen har bärgats från platsen.

Toaletter och porslin prydde vägbanan

Polisen bekräftar för P4 Jönköping att lastbilen var lastad med toalettklosetter som kan ses på läsarbilden ovan.

– Ja det ligger porslin från toalettstolar över vägbanan, säger Åsa Willsund.

ANNONS