Cyklist död efter lastbilsolycka

En cyklist blev under tisdagseftermiddagen påkörd av en lastbilschaufför i Lerums kommun. Cyklisten, en man i 35-årsåldern, dog i olyckan. Olofstorpsvägen stängdes helt i samband med räddningsarbetet.

ANNONS
|

Larmet om händelsen ringdes in till SOS strax före klockan 13.00.

Räddningstjänsten uppgav efter larmet att flera ambulansenheter, inklusive helikopter larmades ut.

Enligt SOS Alarm kontaktades ambulanshelikopter, men den skickades aldrig ut.

– Nu är det två ambulanser vid platsen. Vad jag kan se har man ännu inte lastas någon person i någon av dem, säger Mikaela Warhed Land, teamledare på SOS Alarm vid 14-tiden.

Vid 17.30 kunde polisen berätta att cyklisten, en man i 35-årsåldern, dött till följd av olyckan. Mannens anhöriga har underrättats.

Polisen utreder händelsen

Olyckan inträffade längs Olofstorpsvägen mellan Olofstorp och Lerum öster om Göteborg. Vägen stängdes av i mer än en timme under räddningsarbetet, men öppnade upp för trafik igen efter klockan 14.00.

ANNONS

Det är oklart hur olyckan gått till men lastbilschauffören misstänks för grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Lastbilen har undersökts på plats och kommer inte att tas i beslag, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi har haft bilinspektör och trafikpolis ute för att inspektera den här lastbilen. Det var en långtradare så den var lite för stor för att ta i beslag. Men de här brottsrubriceringarna är det vi inleder med, men det kan också bli ingenting. Det får utredningen visa, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen är frihetsberövad i nuläget.

ANNONS