Cyklar för hundratusentals kronor stals under tävling

Under natten till lördagen blev tolv dyrbara elitcyklar stulna i Åmål. Detta i samband med cykelloppet Vänern Runt som pågår i helgen.

ANNONS
|

En del cyklister som just nu cyklar loppet Vänern Runt fick sig en otrevlig överraskning på lördagsmorgonen. Medan cyklisterna låg och sov, och deras värdefulla elitcyklar var i – vad de trodde – tryggt förvar, ska någon eller några ha tagit sig in i förvaringslokalerna och stulit dem.

– Någon har borrat upp en bakdörr medan folk har övernattat där, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Stölden skedde i samband med det årliga cykelloppet Vänern Runt som pågår nu över helgen. Under loppets gång stannar cyklisterna på utvalda platser utmed vägen för övernattning. Camilla Hansén är ordförande för Örebrocyklisterna som är med och arrangerar cykellopet, och var med när stölden upptäcktes tidigt under lördagen.

ANNONS

– Cyklarna är inlåsta under natten och lokalen öppnas när vi är på plats och cyklisterna ska hämta sina cyklar. Då var det några som upptäckte att deras cyklar inte var där, säger Camilla Hansén.

Depåstopp

Nattens övernattningsplats var Åmål. De dyrbara cyklarna övernattade i en bollhall tillhörande Karlbergsgymnasiet där en eller flera inbrottstjuvar tog sig in.

– De hade depåstopp i natt och låste in dyrbara cyklar i en lokal under natten. Och under natten har en dörr borrats upp, säger Jenny Widén.

Inne i gymnasieskolans bollhall hade det funnits många cyklar. Totalt deltar runt 350 cyklister i tävlingen Vänernt Runt och samtliga cyklar ska ha förvarats i lokalen. Men tjuvarna stal endast ett fåtal - 12 stycken.En av cyklarna ska ha varit värd nära 80 000 kronor.

– Det är väldigt värdefulla cyklar som har stulits. En riktigt bra racercykel ligger på femtio till hundratusen, säger Camilla Hansén, ordförande för Örebrocyklisterna.

Flera cyklister fick avbryta tävlingen på grund av de stulna cyklarna.

– Det är svårt att förbereda sig på och förebygga sånt här, säger Camille Hansén.

Spårlöst försvunna

Tjuven eller tjuvarna är spårlöst försvunna. Ingen hade märkt att en dörr hade borrats upp.

–Det är ingen som har hört under natten, säger Jenny Widén.

ANNONS

Polisen ska enligt uppgift ha spärrat av platsen och håller nu på att få en klarare bild av vad som har hänt.

– De gör naturligtvis en undersökning av brottsplatsen och ser ifall det finns några spår. Men det är ingen som har gripits, säger Jenny Widén.

ANNONS