Christofer Bergenblock från Varberg är årets Centerkvinna i Halland
Christofer Bergenblock (C) utsågs till Årets Centerkvinna under organisationens årsstämma på söndagen.

Christofer Bergenblock är årets Centerkvinna i Halland

Årets centerkvinna är en manlig Varbergspolitiker. Åtminstone när Hallands Centerkvinnor får välja. Men de ser själva inga problem med det överraskande beskedet.
– Vi ser det som en självklarhet att en man kan få utmärkelsen, säger föreningens ordförande Jenny Håkansson till Hallands Nyheter.

ANNONS
|

I söndags gick Centerkvinnorna i Halland ut med beskedet om vem som nu stolt kan titulera sig som Årets centerkvinna i Halland 2021. Och det skulle visa sig att årets jubilar var något av en högoddsare.

Orsaken?

Han heter Christofer – och definierar sig själv som man.

Det oväntade beslutet är egentligen inga konstigheter, menar Centerkvinnorna själva.

– Både män och kvinnor kan vara medlemmar i Centerkvinnorna i Halland och då kan man också få utmärkelsen årets Centerkvinna, säger Jenny Håkansson till HN.

LÄS MER:Vi kan inte vänta 25 år på jämställda löner

Ser positivt på att tilldelas utmärkelsen

Men vad säger då huvudpersonen själv om utmärkelsen, och om att bli tilldelad den som man? Bergenblock menar att det säger något positivt om Centerkvinnornas värderingar.

ANNONS

– Det är väl också ett kvitto på att Centerkvinnorna är en jämställd organisation – att även en man kan få det här priset, säger Christofer Bergenblock, årets halländska centerkvinna.

LÄS MER:Ytterst få svenska kvinnor passerar nålsögat

LÄS MER:Centerpartiet på Öckerö hoppas på Lööfeffekt till nästa val

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS