Passagerarna på bussen ska vara oskadda.
Passagerarna på bussen ska vara oskadda. Bild: Nyheter STO

Buss med 40 skolbarn i frontalkrock med skåpbil

En man i 30-års åldern är förd till sjukhus efter en frontalkrock mellan en skolbuss och en skåpbil på Orust i Bohuslän.
– Bussen kunde också köra till skolan med barnen på bussen, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Bilder från platsen visar en kraftigt demolerad buss. Längre bort på en äng befinner sig en skåpbil.

Enligt räddningstjänsten befann sig omkring 40 skolelever på bussen som frontalkrockade med en skåpbil längs väg 160 norr om Varekil på Orust under onsdagseftermiddagen.

Larmet om olyckan kom in till SOS Alarm klockan 15.30.

Cirka 20 minuter efter larmet gav räddningstjänstens vakthavande befäl Johan Bäckström en första lägesuppdatering från platsen.

– Just nu arbetar vi främst med skåpbilen där det sitter en person fastklämd. Sedan är det också många oroliga ungdomar som vi tar hand om, sade Johan Bäckström, vakthavande befäl på räddningstjänsten, vid 16-tiden.

ANNONS

Bussen körde till skolan

En stund senare blev bilföraren, en man i 30-års åldern, förd till sjukhus med skador i benet. Läget ska vara allvarligt men stabilt, säger Mikael Dessner på NU-sjukvården.

Ungdomarna på bussen ska ha tagit sig ur bussen själva och vara oskadda, enligt polisen. De har med hjälp av föräldrar och den krockade skolbussen lyckats ta sig från platsen.

– Vissa av barnen har hämtats upp av sina målsmän vid olycksplatsen. Bussen kunde också köra till skolan med barnen på bussen för att där vänta på att resten av barnen kunde bli upphämtade, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

Olyckan kan ha orsakats av att skåpbilsföraren kört på fel sida av vägen, enligt polisen.

– Det finns inga brottsmisstankar än. Vi måste prata med föraren av bilen.

ANNONS