Buss i brand – stopp i norrgående på E6

En buss började brinna på E6 i höjd med Tanum på lördagseftermiddagen. Alla passagerare kunde ta sig ut, men E6:an stängdes av i båda riktningar under kvällen.

ANNONS

Vid 17.20 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till E6:an i höjd med Tanum med anledning av en brinnande buss.

– Den började brinna under färd, men chauffören har utrymt bussen, säger Daniel Svensmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Halva bussen uppgavs vara övertänd och den stod i vägbanan på E6:an. Men strax innan 18 på lördagskvällen var branden släckt, enligt räddningstjänsten.

Vad som orsakat branden är fortfarande oklart, men det ska ha börjat brinna i den bakre delen av bussen.

– Om det är i motorutrymme, lastutrymme eller kupéutrymmet vet vi inte. Men det ska vara bak i bussen, säger Daniel Svensmark.

ANNONS

Stopp på E6

I samband med olyckan stängdes E6:an i båda riktningar.

– Vi har lagt prognosen till 20.00 till att börja med, men vi vet inte än, sa Mats Olsson, vägtrafikledare på Trafikledningscentralen, vid halv sju-tiden.

Vid halv tio meddelade Trafikledningscentralen att trafiken är påsläppt i båda riktningar igen, men att ett körfält är stängt vid olycksplatsen på grund av en vägskada som orsakades i samband med branden.

– Trafiken rullar ju på men det blir lite restköer, säger vägtrafikledaren Marie Eriksson.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS