En buss har kraschat in in en bergvägg på väg 171 i Sotenäs kommun. Föraren fick föras till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge.
En buss har kraschat in in en bergvägg på väg 171 i Sotenäs kommun. Föraren fick föras till sjukhus med ambulans med oklart skadeläge. Bild: Rescue Photo

Buss har kraschat in i bergvägg

En av Västtrafiks linjebussar körde under torsdagskvällen in i bergvägg i Bohuslän.
Olyckan är en av flera i landskapet där det under kvällen råder varning för halka i stora områden.

ANNONS
|

Larmet om bussolyckan nådde räddningstjänsten vid 20.42 på torsdagskvällen. Bussen ska i halt väglag kört av väg 171 och in i en bergvägg. Olyckan inträffade i närheten av Askum i Sotenäs kommun.

Polisen uppger att totalt fyra personer ska ha befunnit sig i bussen. En av dem har förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget för personen är oklart.

Johan Karlsson på räddningstjänsten berättar att bussen läckte diesel som rann ner i ett dike efter olyckan, vilket styrkorna vid platsen under kvällen har arbetat med att hantera.

Enligt polisen behövde bussen under kvällen bärgas efter olyckan.

Utöver bussolyckan, har även en lastbil vält längs väg 164 i Bullarebygden i norra Bohuslän, vilket har lett till att vägen under stora delar av kvällen varit avstängd.

ANNONS

En lastbil har också kört av väg 162 i Lysekils kommun. Trafiken släpps just nu på växelvis längs sträckan.

Föraren som är en man, fördes till akuten på Norra Älvsborgs sjukhus.

– Han är lättare skadad, men ligger kvar för vård över natten och det är rutin, säger Mikael Dessner, tjänsteman i beredskap.

ANNONS