Brand i servicehus misstänks vara anlagd

De boende i ett servicehus i Falköping fick evakueras vid en eldsvåda natten till fredag. Branden misstänks vara anlagd.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 02 som det kom brandlarm från ett serviceboende för funktionsnedsatta vuxna i centrala Falköping. Räddningstjänst från Falköping och Skara ryckte ut till platsen.

–Det brann i ett förråd av okänd anledning. Vi fick använda två-tre handsläckare för att släcka elden. När vi kom till platsen var sex av de åtta boende redan evakuerade från sina bostäder. Vi fick hjälpa till med utrymningen av de två sista, uppger inre befäl på räddningstjänsten i Falköping.

Ingen person skadades. Polisen misstänker att branden var anlagd och har startat en utredning om mordbrand. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning.

ANNONS

Räddningstjänsten var kvar på platsen i cirka två timmar innan insatsen var avslutad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS