Blottare sprider skräck i västsvensk ort

En blottare sätter skräck i det lilla västsvenska samhället. "Det upplevs som väldigt oroande", säger polisen.

ANNONS
|

P4 Väst berättar på torsdagen att polisen i Dalsland nu är på jakt efter en man som blottat sig utanför fönster vid ett antal bostäder i Dals-Ed.

Något som enligt polisen sätter skräck i samhället med knappt 3000 invånare.

Personen har i ett par veckor placerat sig utanför bostadsfönster och visat upp sina attribut. Han uppges ha en huva på huvudet och är därför svår att identifiera.

På onsdagskvällen gick han ett steg längre än tidigare.

- Då stod han och blottade sig för ett flertal personer i flera olika lägenheter. Det upplevs som väldigt oroande av de som ser mannen och han tittar in så väl på vuxna som på barn, säger Monica Lindberg, platsbefäl hos polisen i Mellerud, till P4 Väst.

ANNONS

Polisen har fått in en fem anmälningar och misstänker att samtliga handlar om samma gärningsman.

- Signalementet stämmer. Sammanlagt har ett tiotal personer hört av sig till oss om mannen, så mörkertalet är stort, säger Monica Lindberg till ttela.se.

Polisen har ingen misstänkt för brotten. Mannen hinner försvinna innan ordningsmakten kommer till platsen.

- Det är lång framkörningstid för oss till Dals-Ed och när vi kommer dit har han sprungit sin väg. Dalsland är ett så pass stort område geografiskt att det tar tid för oss att komma dit, speciellt i det här väglaget som har varit den senaste tiden, säger Lindberg, som nu ber allmänheten i Dals-Ed om tips.

Enligt Lindberg har polisen inte haft problem med blottare "på väldigt länge".

ANNONS