En brand lämnade ett garage övertänt på onsdagsförmiddagen.
En brand lämnade ett garage övertänt på onsdagsförmiddagen. Bild: Mikael Berglund

Båtar och bilar förstörda i giftig brand

En brand utbröt i ett garage på Tjörn under onsdagsförmiddagen. Ingen person har kommit till skada, men räddningstjänsten avrådde inledningsvis allmänheten från att vistas i närområdet. – Röken kan vara väldigt giftig, säger Jörgen Samuelsson på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

ANNONS
|

Räddningstjänsten i Södra Bohuslän fick vid 10-tiden på onsdagen larm om en brand i ett garage på Tjörn. Byggnaden, som innehöll bilar, båtar och en husvagn, var vid framkomsten helt övertänd.

– Ingenting går att rädda, säger Jörgen Danielsson, insatsledare på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten påträffade gasolflaskor på platsen, varför de till en början avvaktade till garaget brunnit ner. Det fanns aldrig någon spridningsrisk till närliggande byggnader, men Jörgen Danielsson rekommenderade allmänheten att hålla sig undan.

– Röken kan vara väldigt giftig, så man bör passa sig för att andas in den.

Vid 11.30-tiden hade byggnaden brunnit ner till grunden. Kvar på platsen fanns då två brandmän som genomförde en eftersläckning, den mesta röken hade då försvunnit. De räknar med att detta arbete kommer fortsätta under eftermiddagen. Efter det tar polisen över.

ANNONS

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Peter Adlersson. presstalesperson på Polisen.

Förundersökningen är en rutinåtgärd för att utreda vad som legat bakom branden. Så snart räddningstjänsten är klara på platsen kommer polisen spärra av för att genomföra en teknisk undersökning.

Inga personer kom till skada i branden.

ANNONS