Bandidoskoppling till sprängdåd i Dalsland

Fyra personer har anhållits efter att en hemmagjord sprängladdning detonerat i anslutning till en fastighet i Frändefors i Dalsland under tisdagen. Enligt polisen ska samtliga anhållna ha kopplingar till det kriminella nätverket Bandidos, rapporterar TTELA.

ANNONS
|

Det var under tisdagsmorgonen som polisen larmades om en detonation utanför Frändefors, norr om Vänersborg. Enligt anmälaren ska något ha kastats från en bil och sedan detonerat. Bilen ska sedan ha lämnat platsen.

Nationella bombskyddet genomförde under tisdagsförmiddagen en teknisk undersökning på platsen. Polisen kunde senare under eftermiddagen meddela att föremålet som detonerade bedömdes vara en hemmagjord sprängladdning, en så kallad termosbomb.

Ingen person uppges ha skadats i samband med detonationen.

Polisen genomförde under tisdagen en rad utredningsåtgärder. Bland annat ska man ha gjort tillslag mot tre fastigheter i Uddevalla och Vänersborg. Tre personer hämtades in till förhör i samband med tillslagen och en man i 25-årsåldern anhölls sedan av åklagare.

ANNONS

Under onsdagen meddelar polisen att ytterligare tre personer har anhållits efter sprängningen. Samtliga anhållna ska ha kopplingar till det kriminella nätverket Bandidos rapporterar TTELA.

– De är kopplade till Bandidos. De är medlemmar där eller har varit, säger poliskommissarie i polisområde Fyrbodal, Per Björkman till tidningen.

Enligt TTELA handlar det om fyra män mellan 25 och 55 år gamla.

– De är kända av polisen för olika typer av brott och väl kartlagda över tid, säger Per Björkman.

Polisen säger sig ha en bild av vad motivet till sprängdådet kan vara men vill inte uttala sig om detta i nuläget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS