Årliga Barngolfen för sjuka barn gick av stapeln

Under måndagen samlades kändisar och golfproffs tillsammans med sponsorer och företagsrepresentanter på Kungsbacka golfklubb för att tävla för barnens skull.
– Glädje läker är vårt motto, säger Madeleine Wahlberg, projektledare för barngolfen och verksamhetschef på Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

ANNONS
|

Barngolfen har samlat in pengar till svårt sjuka barn på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i fjorton år. När tävlingen gick av stapeln på Kungsbacka golfklubb för andra året i rad, var det många kända namn på plats. Thomas Ravelli, Magnus Wislander och Louise Karlsson är några av dem.

– Det är fantastiskt roligt att se det stora engagemanget. Vi märker att dagen är uppskattad genom att det är många som återkommer, säger Madeleine Wahlberg.

Glädjens dag

Vid klubbhuset sitter åskådare och väntar på att få se några av de 27 lagen vid det artonde hålet. Den före detta simmerskan Louise Karlsson har varit med och spelat golf för barnen sedan insamlingens start.

ANNONS

– Det är en väldigt härlig sammanhållning här, säger hon.

Det är stressigt mellan hålen. Louise äter en halv korv på stående fot i väntan på sin tur och berättar samtidigt hur viktigt det är för de sjuka barnen att få vistas i en positiv miljö.

– Jag har fått vara med och se vad pengarna går till, det är en anledning till varför jag tycker den här dagen är så viktig, säger hon och fortsätter:

– Det är glädjens dag på alla sätt och vis.

LÄS MER: Cancersjuka Elises fina insats: Hjälper andra sjuka barn

Parallellt med tävlingen hålls det under dagen flera aktiviteter för barnen som är inskrivna på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. I år är ett 90-tal barn anmälda till kalaset och tillsammans får de bland annat åka tåg runt golfbanan för att ta del av tävlingen.

15 miljoner

Sedan start har Sveriges största golftävling för välgörenhet genererat 15 miljoner kronor. Pengarna som samlas in under dagen går bland annat till syskonstödjare, aktiviteter, leksaker och byggnationer. I år satsar man till exempel på att fräscha upp entrén på barn- och ungdomssjukhuset.

– Förra året samlade vi in 1,5 miljoner kronor. Vi hoppas på att få in ungefär lika mycket i år, säger Madeleine Wahlberg.

ANNONS

Till skillnad från förra året blev den första delen av dagen på årets upplaga av barngolfen helt regnfri. Lagom till när det är dags för barnens golfkalas att flytta in för mat och underhållning i klubbhuset börjar det droppa från himlen. Inne i klubbhusets restaurang uppträder bland andra Ida LaFontaine och trollkarlen Ason Bson Cson. Även göteborgaren Hanna Ferm är på plats.

– Vi vill att barnen ska glömma att de är sjuka. Det är en familjedag där de kan ha roligt som en vanlig familj, säger Madeleine Wahlberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS