Anhållen man rymde från polisen i Uddevalla

En man i 35-årsåldern rymde under torsdagseftermiddagen från polishuset i Uddevalla. Mannen är anhållen för ett grovt våldsbrott men bedöms av polisen inte vara farlig för allmänheten. Ett stort antal polisenheter och helikopter har deltagit i jakten på mannen.

ANNONS
|

En man i 35-årsåldern som satt anhållen för ett grovt våldsbrott har rymt från polishuset i Uddevalla. Enligt polisen försvann han vid 13.30-tiden under torsdagen.

– Det är en man som har avvikit från polishuset och som har varit efterlyst. Han beskrivs som mörkklädd och är troligtvis barfota eller i tofflor. Alla iakttagelser från allmänheten är av värde för oss, säger Anna Göransson, polisen presstalesperson i region Väst.

Ett stort antal polispatruller och helikopter deltog i sökandet efter mannen, som av polisen inte bedöms som farlig för allmänheten.

– Det är enligt de uppgifter och kunskaper vi har som den bedömningen görs. Vi har fått in en del tips och iakttagelser som vi följer upp men han är inte anträffad och det pågår fortfarande en sökinsats, sade Anna Göransson vid klockan 17.45.

ANNONS

Enligt Bohusläningens pågick sökinsatsen på flera platser i staden. Bland annat har hundförare varit ute och sökt i ett skogsparti. Sökinsatsen verkar ha varit koncentrerad till centrala och norra Uddevalla.

Vid 19-tiden trappades polisens sökinsats ned, med betydligt färre enheter som söker efter mannen. Polisen kommer utreda vad som hänt.

– Vi kan konstatera att en person lyckats ta sig från polishuset så det får bli en utredning på vilket sätt det kunnat ske, säger Anna Göransson.

Polisinsatsen avslutades vid 21.30-tiden och ärendet har lämnats över till polisens avdelning för grova brott, rapporterar Bohusläningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS