Två personbilar har frontalkrockat på E6.
Två personbilar har frontalkrockat på E6. Bild: Martin Örtegren

Allvarlig trafikolycka på E6 – kvinna död

En kvinna har avlidit efter en frontalkrock mellan två personbilar på E6 i Halland. Ytterligare två personer vårdas med allvarliga skador.

ANNONS
|

Det var vid sjutiden på lördagskvällen som dödsolyckan inträffade på E6 mellan Varberg och Falkenberg. En personbil körde söderut i norrgående riktning och frontalkrockade med en annan bil.

– Det är en bil som har kört på fel sida av E6:an och frontalkrockat med en annan bil, säger Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen.

Enligt polisen var fem personer inblandade i krocken där en kvinna i 50-årsåldern avled. Under söndagen vårdas fortfarande två personer på sjukhus med allvarliga skador.

Anhöriga till den avlidna kvinnan har underrättats.

Inringare varnade

Polisen ska, enligt uppgifter till Hallands nyheter, ha larmats om att en bil framfördes mot trafiken, men hann inte fram innan olyckan inträffade.

ANNONS

Två av de inblandade i olyckan klämdes fast och räddningstjänsten behövde bistå med att få ut dem. Under lördagskvällen var motorvägen helt avstängd i båda riktningar, och kunde först efter några timmar öppnas upp för trafik.

Polisen rubricerar händelsen som vårdslöshet i trafik.

– Båda bilarna är tagna i beslag, säger polisens vakthavande befäl Sebastian Börjesson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS