Alliansen sitter kvar vid makten i Partille kommun. Bild: Karina Hansson
Alliansen sitter kvar vid makten i Partille kommun. Bild: Karina Hansson

Alliansen fortsätter att styra i Partille

Nu står det klart att Alliansen fortsätter styra i Partille. Det betyder också att Marith Hesse (M) blir den första kvinnliga kommunstyrelseordföranden.

ANNONS
|

Även om Moderaterna backade i valet och tappade två mandat fick Alliansen totalt 24 av 51 mandat, precis som tidigare. Det innebär att den nuvarande politiska ledningen kan fortsätta styra i minoritet.

– Allt ska klubbas i kommunfullmäktige i slutet av oktober, men vi har skrivit på en överenskommelse om de kommande åren och fördelat posterna, säger Marith Hesse (M).

Hon vill dock inte avslöja några detaljer kring överenskommelsen innan beslutet om det nya styret tagits i fullmäktige, men säger att Alliansen kommer att fortsätta i samma spår som tidigare.

– Vi vill värna om kärnverksamheten och använda skattemedlen på bästa sätt. Vi har en massa frågor som vi vill driva, bland annat en handlingsplan för integration som känns viktig att få på plats. Det handlar om att göra allt vi kan för att nyanlända som kommer till Partille ska hamna i självförsörjning.

ANNONS

Marith Hesse är i dag gruppledare för Moderaterna i Partille och sitter i kommunstyrelsen. Under den senaste mandatperioden har hon också varit ordförande i NU-sjukvården och ersättare i regionstyrelsen.

Men nu kommer hon alltså att ta över som kommunstyrelsens ordförande efter Stefan Svensson (M), som suttit på posten i snart 20 år.

– Det känns stort och är en jätteära. Men jag känner mig väldigt trygg, det här handlar inte bara om mig utan hela Alliansen tillsammans.

Hon blir dessutom första kvinnan i Partille som har uppdraget att leda kommunen.

– Det är häftigt och viktigt för framtiden, det kan inspirera andra kvinnor att komma efter.

ANNONS