Älg skadad efter simtur

En älg skadades under natten till torsdag efter att ha blivit påkörd av en bilist i närheten av Ullevi. – Den hoppade ner i kanalen i närheten till Stampen och simmade mot Gårda. När den sen kom upp på land blev den påkörd och försvann in i skogen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var vid 04.34 under natten mot torsdag som polisen fick in ett larm om en älgkalv som befann sig i centrala Göteborg.

Älgkalven ska enligt polisen ha befunnit sig vid Stampen i Göteborg, då den hoppade ner i en kanal och simmade en mindre sträcka.

– Den hoppade ner i kanalen i närheten till Stampen och simmade mot Gårda, sedan simmade den tillbaka lite och gick upp. När den sen kom upp på land blev den påkörd och försvann in i skogen, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det är oklart hur skadad älgen ska ha blivit i samband med olyckan, men den ska ha försvunnit vid skogen bakom Bergakungen.En jägare har kallats in för att spåra upp älgen.

ANNONS

– Älgkalvenmåste ha varit rejält stressad, man undrar ju vad den gör i stan, men ibland händer det att de irrar in.

Enligt Tommy Nyman har det varit flera älgolyckor under det senaste dygnet. Han berättar att älgar generellt inte är aggressiva djur.

– Nej, de är inte aggressiva. Men de blir lätt stressade om de inte vet var de ska ta vägen, säger han.

LÄS MER:Så undviker du viltolyckor

36 946 viltolyckor

Den första jaktperioden för i år är i fullgång fram till den 25 september, följt efter det påbörjas andra jaktperioden den 9 oktober och håller i sig till januari.

EnligtNationella viltolycksrådethar det, fram till den 11 september i år, rapporterats 36 946 viltolyckor i hela landet.

29 475 är dessa är rådjur, 2 846 är älg och 2 994 är vildsvin.

Polisen har tidigare berättat att det första som ska göras om ett djur blir påkört, är att kontakta polisen och göra en anmälan. Man ska också märka ut platsen där olyckan har inträffat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår.

ANNONS