En äldre kvinna överfölls och våldtogs i sitt hem i Dals-Ed på torsdagen. En minderårig pojke greps efter händelsen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt.
En äldre kvinna överfölls och våldtogs i sitt hem i Dals-Ed på torsdagen. En minderårig pojke greps efter händelsen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Bild: Johan Nilsson/TT

Äldre kvinna överfallen och våldtagen i Dals-Ed

Under torsdagen överfölls och våldtogs en äldre kvinna i sitt hem i Dals-Ed. En minderårig pojke greps efter händelsen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Nu väntas häktningsförhandling mot pojken på måndag.

ANNONS
|

Vid klockan 12.20 på torsdagsförmiddagen larmades polisen om ett överfall i Dals-Ed, då en äldre kvinna ska ha blivit överfallen och våldtagen i sitt hem.

En 16-årig pojke har blivit anhållen av åklagare, misstänkt för grov våldtäkt på den äldre kvinnan.

– Han är på sannolika skäl anhållen misstänkt för grov våldtäkt. När man ser de samlade omständigheterna är det min bedömning att det är en grov våldtäkt, säger åklagaren Daniel Edsbagge, i en intervju med SVT.

Inte bekanta

Pojken har sedan gripandet förhörts av polisen, men i nuläget kan inte åklagaren gå in på vad som har framkommit under samtalen. Enligt SVT har pojken tidigare dömts för andra brott. Enligt åklagaren ska kvinnan och pojken vara obekanta med varandra.

ANNONS

– Det här är inte någon släkting eller bekant till målsägande. De är inte bekanta med varandra, säger Edsbagge till TT.

Fördes till sjukhus

Polisen kunde snabbt ta sig till platsen efter att målsägarens make hade ringt in om händelsen. Den äldre kvinnan fördes till sjukhus efter övergreppet.

– Hon är skärrad och har eventuellt skadat sig vid fallet. Hon är inlagd på sjukhus och får förhoppningsvis vården hon behöver, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

På söndagen fattade åklagaren beslut om fortsatt frihetsberövande av den misstänkte 16-åringen. Häktningsförhandling väntas sedan på måndagen.

ANNONS