Under julhelgen gick en eller flera gärningsmän amok på bilförsäljarens bilar. Totalt förstördes 23 bilar i attacken och även närliggande fastigheter vandaliserades. Arkivbild: TT
Under julhelgen gick en eller flera gärningsmän amok på bilförsäljarens bilar. Totalt förstördes 23 bilar i attacken och även närliggande fastigheter vandaliserades. Arkivbild: TT

23 bilar sönderslagna i vansinnesdåd

ANNONS
|

Någon gång mellan kvällen före Julafton och Juldagens morgon gick någon fullkomligt amokpå bilar och fastigheter på Brandts bilars parkering. Totalt skadades 23 bilar, både nya, begagnade och kundbilar, vilket Expressen tidigare har skrivit om.

– Man har förmodligen använt en kniv för att skära sönder däcken. Det ser ut som att de har sparkat på backspeglarna och tanklocket. Det finns också tecken som visar på att de har stått på en bil och sparkat sönder den, säger Mattias Angerfält, polisinspektör vid polisen i Lidköping, till tidningen och berättar också att polisen har säkrat en del spår.

- Det är så meningslöst, sägerGöran Thunberg, säljare på Brandts bilar i Lidköping.

ANNONS

Massförstörelse

Listan över förstörelsen är som en omvänd önskelista: 14 däck blev sönderskurna, sju backspeglar skadade och sju tanklock sönderbrutna. Gärningsmännen krossade också sex fram- och sidorutor och ha sparkat sönder lister och repat lacken på fler av bilarna. Göran Thunberg upptäckte den omfattande förstörelsen på Juldagen.

- När jag passerade platsen så upptäckte jag att det var något som inte stod rätt till. Det är bara tråkigt att någon gör så här, säger han uppgivet.

Polisen efterlyser vittnen

Även en intilliggande möbelbutik drabbades av vansinnesdådet i form av flera nedrivna lampor. Polisen i Västra Skaraborg har säkrat vissa spår på platsen, men efterlyser nu vittnen till händelserna.

Inget gott nytt år

På Brandts bil uppger man att den ekonomiska förlusten blir tung av attacken, men att verksamheten fortsätter in i det nya året, trots förödelsen.

- Det drabbar oss inte mer än att det kostar en massa pengar, annars kör vi på som vanligt, säger Göran Thunberg.

Eventuella vittnen bör höra av sig till polisen på 11414.

ANNONS