En minderårig flicka har dött efter ett bråk. En jämnårig flicka är misstänkt.
En minderårig flicka har dött efter ett bråk. En jämnårig flicka är misstänkt. Bild: Robert Betzehag/Rescue Photo

17-åring död efter bråk – jämnårig misstänks för mord

Två minderåriga flickor började under onsdagen bråka i Trollhättan. Polisen bekräftade senare under kvällen att den ena flickan avlidit på sjukhus medan den andra flickan är misstänkt för mord.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen uppstod ett bråk mellan två flickor, båda under 18 år, i Torsred, Trollhättan. Hur eller varför bråket uppstod är oklart, men det ska ha pågått inomhus och slutade med att den ena flickan, 17 år, fördes till sjukhus och den andra greps, misstänkt för mordförsök.

Den skadade flickan avled av sina skador på sjukhuset, meddelade polisen senare på onsdagskvällen. Anhöriga är underrättade.

Den andra flickan misstänks därmed i stället för mord alternativt dråp. Hon är överlämnad till sociala myndigheter.

– På vilket sätt bråket har gått till och om någon form av tillhygge har använts får vi återkomma om, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Undersöker mordförsök

Under dagen var polisen kvar på platsen för teknisk undersökning.

– Vi är på plats i området. Vi pratar med de andra som bor där och håller vittnesförhör för att få någon bild av vad som har hänt, sa Hans Lippens på eftermiddagen.

Polisen uppger också att de har en ganska klar bild av händelseförloppet som föranledde dödsfallet. Men i och med de inblandades unga ålder är polisen försiktig med att lämna ut information om fallet.

– Båda flickorna är under 18 år och socialen är inkopplad. Av det skälet är det bara det vi säger, förundersökningsledaren får återkomma med information, säger Lippens.

ANNONS