Youtube stänger av artist efter sexbrottsdom

Artisten R Kelly fälls av en domstol i New York för sexuella övergrepp förra veckan och får sitt straff utmätt i maj nästa år. Nu har videoplattformen Youtube valt att ta bort alla artistens kanaler från hemsidan, skriver Reuters.

ANNONS
|

Under flera veckors tid lyssnade en jury i USA på detaljrika vittnesmål om sexuella över grepp mot artisten R Kelly. Flera av de kvinnor som vittnade var minderåriga när övergreppen ägde rum.

Förra veckan förklarade domstolens jury artisten skyldig i samtliga åtalspunkter han stod anklagad för. Bland annat dömdes R Kelly för sexuella övergrepp, utpressning och mutbrott.

Två av artistens officiella kanaler på videoplattformen Youtube har nu tagits bort av företaget. Enligt Reuters kommer artisten inte heller kunna skapa någon ny kanal.

”Vi kan bekräfta att vi har stängt två kanaler som är kopplade till R Kelly i enlighet med våra riktlinjer för innehållsansvar”, skriver Youtube i ett uttalande till Reuters.

ANNONS

Riskerar livstids fängelse

R Kelly fick under 90-talet en världshit med låten ”I believe I can fly”. Han har hela tiden nekat till anklagelserna och efter domen mot honom förra veckan meddelade hans advokat att de är besvikna över domslutet och att de överväger ett överklagande.

Utöver domen i New York står Kelly även åtalad misstänkt för barnpornografibrott i Chicago och för sexbrott i Minnesota.

LÄS MER:R Kelly fälls för sexbrott

ANNONS