Prins William och prinsessan Kate tillsammans med sina barn vid en julkonsert i Westminster Abbey i London i december 2023.
Prins William och prinsessan Kate tillsammans med sina barn vid en julkonsert i Westminster Abbey i London i december 2023. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

William och Kate: Allt stöd är rörande

Prinsessan Kate och hennes make prins William är "enormt rörda" av alla vänliga meddelanden de fått från hela världen efter Kates cancerbesked, rapporterar BBC.

ANNONS

Det säger en talesperson för prinsparet som också meddelar att familjen är tacksam för allmänhetens förståelse och respekt för familjens privatliv.

I januari genomgick 42-åriga Kate en planerad magoperation. Sedan dess har hon varit borta från rampljuset – och teorierna om hennes mående har varit många. I sociala medier har olika rykten spridits och skvallerpressen har inte varit sen med att spä på spekulationerna.

På fredagseftermiddagen publicerade det brittiska kungahuset ett videoklipp, där prinsessan själv berättar att hon drabbats av cancer.

När Kate genomgick sin operation kände hon inte till att hon hade cancer.

– Men tester efteråt visade att jag har cancer. Mitt medicinska team ansåg därför att jag ska genomgå cellgiftsbehandling och jag har nu börjat med det, sade hon i videomeddelandet.

ANNONS

Det brittiska hovet kommer inte att berätta vilken typ av cancer prinsessan drabbats av.

ANNONS