Vinnarna av årets roligaste naturfoto korade

Naturbilder är ofta vackra och storslagna – men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. I veckan korades årets roligaste naturfoto.

ANNONS
|

Ett lejon som inte har lärt sig att klättra, fiskar som visar tänderna och ugglor i rör. I fototävlingen ”The Comedy Wildlife Photography Awards", som utser årets roligaste naturfoto, får nästan alla vara med.

Tävlingen grundades 2015 och syftet var att visa den komiska aspekten av naturfotografering samtidigt som man bidrar till flera olika bevarandeprojekt.

Årets vinnare, ”Not so cat-like reflexes”, är tagen av amerikanen Jennifer Hadley i en nationalpark i Tanzania och föreställer en lejonunge som stöter på patrull på väg ner från ett träd.

”Till slut körde han bara”

Fotografens egen beskrivning av bilden är följande:

”Den här tre månader gamla ungen och hans syskon låg i ett träd. De andra lejonen var i träd runtomkring och vissa var på marken. Lejonungen ville gå ner och gick över grenarna och letade efter rätt plats. Till slut körde han bara. Det var förmodligen hans första gång i ett träd och klättringen ner gick inte så bra. Men han mådde bra efter att ha landat på marken, reste sig och sprang iväg med några andra ungar”.

ANNONS

”Tagna av ren slump”

Förutom årets roligaste bild koras vinnare i fem andra kategorier. Dessutom får ytterligare tio bilder en särskild utmärkelse.

– Jag tycker att en del av det som gör den här tävlingen så bra är att de flesta av dessa bilder förmodligen är tagna av ren slump. Det var verkligen fallet med lejonungen som ramlar ur trädet, säger vinnaren Jennifer Hadley.

Hon berättar att bilden blev till sent på eftermiddagen och att hon inte alls hade tänkt att något roligt skulle hända när hon bestämde sig för att fota den lilla klättrande lejonungen.

Se alla 19 prisade bilder i bildspelet längst upp i artikeln.

LÄS MER:Kvinna blev uppäten av sju meter lång orm

LÄS MER:Världens tyngsta flygande fågel självmedicinerar med växter

LÄS MER:Ugglor har rymt från Skansen

ANNONS