Ett hundratal flaskor vin har stulits från en Michelin-belönad restaurang i Madrid. Flaskorna ska vara värda 1,6 miljoner kronor.
Ett hundratal flaskor vin har stulits från en Michelin-belönad restaurang i Madrid. Flaskorna ska vara värda 1,6 miljoner kronor. Bild: Ronald Zak

Vinflaskor för 1,6 miljoner stulna från restaurang i Madrid

En exklusiv Michelin-belönad restaurang i Madrid utsattes för ett inbrott under natten till måndagen. Tjuvarna tog sig in i restaurangens vinkällare och stal ett hundratal flaskor vin till ett värde av drygt 1,6 miljoner svenska kronor.

ANNONS
|

Det var på måndagsmorgonen som man upptäckte att en stöld inträffat på restaurangen Coque de Madrid, som belönats med två Michelinstjärnor. Under natten hade tjuvar brutit sig in i vinkällaren och stulit 132 flaskor exklusivt vin till ett värde av 1,6 miljoner kronor.

Restaurangens sommelier Rafael Sandoval säger till El Mundo att tjuvarna tagit sig in i ett nedstängt apotek som låg vägg i vägg med restaurangen. Därifrån försökte de först göra ett hål i väggen, innan de tog sig till restaurangens uteplats och slog sönder en glasdörr. Enligt Sandoval ska tjuvarna ha lyckats frånkoppla larmet på restaurangen vilket gjorde att de kunde ta sig in och ut obemärkt.

ANNONS

Fick med sig flaskor som var nästan hundra år gamla

Flera av vinflaskorna som tjuvarna fick med sig var unika och även väldigt gamla årgångar.

– Vi är väldigt bittra över att ha blivit av med flaskor som betydde mycket, säger Rafael Sandoval till El Mundo.

– Vi är mycket oroade och sårade över det som hände, inte på grund av den ekonomiska aspekten, utan för att några av de stulna flaskorna tillhörde min farfar Coque och var mycket gamla årgångar från 1925 och 1936.

Nu varnar ägarna andra restauranger och uppmanar dem att stöldsäkra sina restauranger och vinkällare.

Vintjuvar stal flaskor värda 40 miljoner

I oktober 2021 stals ett 40-tal vinflaskor värda nästan 17 miljoner kronor från en Michelin-belönad restaurang i spanska Cáceres.

Bland flaskorna som de stal var en av dem ett Châteu D’Yquem från 1806 som är värt över 3,5 miljoner kronor. Sex av flaskorna ska även vara från 1800-talet.

José Polo, hotellets delägare och vinsamlare, var bestört över upptäckten av stölden av sina ”juveler”.

– Det är mer än bara vinflaskor, de har stulit våra drömmar, sa han till Decanter magazine i november förra året.

I juli greps två personer misstänkta för stölden och de har suttit anhållna tills att en rättegång kan hållas. En av de misstänkta, en 47-årig man, dömdes på onsdagen till ett års fängelse för att ha stulit en whiskyflaska värd 50 000 kronor från en butik i Madrid.

ANNONS

LÄS MER:Par stal vinflaskor värda 17 miljoner – greps i Kroatien

LÄS MER:Utfärdar belöning för att få tillbaka stulet vin

LÄS MER:Hittade 19 liter flytande kokain i vinflaskor

ANNONS