En stor polisinsats pågår i områdena Leinmachnow, Teltow och Stahnsdorf med helikoptrar och beväpnade jägare.
En stor polisinsats pågår i områdena Leinmachnow, Teltow och Stahnsdorf med helikoptrar och beväpnade jägare. Bild: Sven Kaeuler

Vilt djur på rymmen i Berlin – kan vara ett lejon

Tysk polis uppmanar invånarna i södra Berlin att stanna hemma efter att ett rovdjur setts riva ner ett vildsvin. Enligt tyska tidningen Bild uppger polisen att det tros vara ett lejon som fortfarande är ute i det fria.

ANNONS
|

Torsdagen blev annorlunda för polisen i den tyska huvudstaden Berlin. Polishelikoptrar hovrade över stadens södra delar och polisbilar stängde av vägar.

De var på jakt. Inte efter en gärningsperson utan ett rovdjur – ett misstänkt lejon som under natten till fredagen fortfarande är ute i det fria.

Polisen i Brandenburg varnar nu invånarna i kommunerna Kleinmachnow, Teltow och Stahnsdorf, som ligger direkt söder om Berlin, för att lämna sina hem. De uppmanar också till att hålla inne sina djur.

Polisens presstalesperson uppgav under torsdagen att vittnen ska ha sett ett rovdjur riva ner ett vildsvin. Polisen har även tagit del av videomaterial som indikerar på att det ska röra sig om en lejonhona.

ANNONS

Var djuret kommer ifrån är oklart. Initialt trodde polisen att det rymt från en djurpark eller en cirkus men varken någon djurpark eller cirkus har rapporterat om att något lejon saknas.

På torsdagskvällen rapporterade tidningen Bild att 320 poliser deltog i sökinsatsen efter djuret. Senare pausade polisen dock sökinsatsen i skogarna och övergick i stället till att vakta ingångarna och kontrollera gatorna.

Polisen kommer att återuppta sökinsatsen under fredagsmorgonen, efter en rekommendation av veterinärer och stadsjägare.

ANNONS