Valpen Narwhal har en extra svans – i pannan

Den tio veckor gamla valpen Narwhal räddades från gatorna i Missouri förra veckan. Nu har han blivit känd över hela världen för sitt mycket speciella utseende. Han har nämligen en extra svans – växande i pannan.

ANNONS

Det var i lördags som den lilla valpen hittades tillsammans med vad man tror är hans pappa, ute i kylan av räddningsorganisationen Mac´s Mission som tar han om hemlösa hundar i Missouri. Då konstaterades att hans tassar var nära att bli frostskadade, rapporterar CNN.

Hjälporganisationen kallar honom nu för "Narwhal den lilla magiska enhörningen" efter hans minst sagt utmärkande utseende. Förutom hans vanliga svans växer även en svans i hans panna, men han ska inte kunna vifta på den, enligt hjälporganisationen.

– Vi är helt galet exalterade över det här, säger Rochelle Steffen, grundare av djurhemmet Mac’s Mission, som räddade Narwhal förra veckan, till Washington Post.

ANNONS

Enligt Mac´s Mission är han i övrigt en helt vanlig valp som gillar att leka, bita på fingrar och pussas.

Orsakar ingen smärta

Efter undersökningar veterinärer gjort på den lille valpen konstateras att den extra svansen, till skillnad från vanliga hundsvansar, inte har något ben i sig. Den extra svansen ska inte heller orsaka honom någon smärta.

Narwhal tas nu om hand av Mac´s Mission. Många har uttryckt sitt stöd för valpen i sociala medier och han har blivit känd över hela världen för sitt speciella utseende.

Enligt hjälporganisationen finns det inga planer på att operera bort svansen från Narwhals panna.

– Han är perfekt, säger Rochelle Steffen till Washington Post.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS