Urspårat tåg hänger över motorväg i USA

Polisen bekräftar att minst sex personer mist livet och att över 70 skadats efter att ett tåg har spårat ur och kraschat ner över en motorväg i USA. Olyckan inträffade söder om Seattle.

ANNONS
|

– Ett passagerartåg på väg söderut har spårat ur. Det finns flera skadade och döda, exakta siffror kommer, skriver polisen i Pierce County, där olyckan inträffat, på Twitter.

Minst sex personer har mist livet och man befarar att dödssiffran kommer stiga, bekräftar polis för nyhetsbyrån AP. Polisen uppger också att initiala bevis pekar mot att tåget körde på något på spåren innan det spårade ur.

78 passagerare befann sig på tåget samt fem personal.

Flera fast i tåget

Enligt lokalpolisen ska samtliga dödsfall gälla personer som befann sig på tåget. Därmed omkom alltså ingen av att tåget rasade ner på motorvägen under viadukten.

ANNONS

– Allt fokus ligger på att få ut överlevare ur tågvraket så dessa kan föras till sjukhus, sa Ed Troyer, Piercepolisens pressinformatör.

Det rör sig om ett höghastighetståg som av okänd anledning spårat ur. Den aktuella sträckan öppnades för trafik dagen innan efter en omfattande renovering.

Ett stort räddningspådrag inleddes efter olyckan för att undsätta skadade. Flera personer uppgavs initialt vara fast inne i tåget.

– Jag skadades inte och vet inte vad det var som hände, säger passageraren Chris Karnes till nyhetsbyrån AP.

Trots att han inte fick några fysiska skador blev han omhändertagen vid sjuktältet som upprättats vid olycksplatsen. Bilder från övervakningskameror visar hur tåget nu hänger ner från en viadukt ner över en motorväg.

– Flera vagnar hänger ner på motorvägen, berättade Karnes vidare för AP.

All trafik är nu avstängd på den hårt trafikerade motorvägen. Olyckan inträffade mellan Olympia och Tacoma på en nyetablerad tågrutt. Den är del i ett projekt som kostar 800 miljoner dollar och kallas för Cascades High-Speed Rail Capital Program.

ANNONS