Ulrica Garcia Gomez. Arkivbild.
Ulrica Garcia Gomez. Arkivbild.

Ulrika skulle äta hotellbuffé – då kom smällen

Varje söndag brukar Ulrica Garcia Gomez gå till hotellet Cinnamon Grand i Colombo för att äta lunch. Men på påskdagen fick traditionen ett abrupt slut.

ANNONS
|

Svenska Ulrica Garcia Gomez känner till Colombo väl. Hon har rest fram och tillbaka mellan Sri Lanka och Sverige i många år i sitt jobb som livscoach. På söndagen satt hon hemma hos en väninna och pratade när det plötsligt började trilla in telefonmeddelande om en explosion i en kyrka.

- Sedan följde bara attentat på attentat. Det var väldigt obehagligt, berättar hon.

ANNONS

Ett av de hotell som utsattes för bombdåden är Cinamon Grand dit Ulrica Garcia Gomez och hennes väninna hade planerat att äta en påskbuffé samma dag.

- Bordet vi brukar sitta vid finns inte kvar. Jag har sett bilderna och allting är som bortblåst. Hade de bara väntat en och en halv timme med bomben så hade ingen av oss varit kvar.

I stället har hon blivit kvar hos sin vän hela eftermiddagen och kvällen. Tv:n har stått på och nyhetssändningarna har duggat tätt. Telefonen har vibrerat av samtal och meddelanden från oroliga vänner och familj i både Sverige och Sri Lanka.

- Jag har försökt titta efter folk jag känner i nyhetssändningarna men inte sett någon. Men jag tänker mycket på dem som jobbar på hotellet, som har serverat oss under alla år.

TT: Vad säger de som du har pratat med?

ANNONS

- Det är ganska kloka samtal som förs, både mellan människor och i media. Man försöker hålla huvudet kallt här och inte spekulera så mycket. Medierna har pratat med de högt uppsatta munkarna som uppmanar till lugn och säger att det är viktigare att stå enad än att peka ut någon, säger Ulrica Garcia Gomez.

TT

ANNONS