Efter det snöpliga fallet på helgens joggingtur publicerade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz en bild som kan bli råmaterial för nätets humorister ett gott tag framöver.
Efter det snöpliga fallet på helgens joggingtur publicerade Tysklands förbundskansler Olaf Scholz en bild som kan bli råmaterial för nätets humorister ett gott tag framöver. Bild: Olaf Scholz/X

Tyske kanslern i ögonlapp efter joggingolycka

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz tvingades i helgen ställa in flera åtaganden. Anledningen: Han föll på ansiktet under en joggingtur.
Under måndagen satte Scholz stopp för ryktesspridningen om sin hälsa, och lade ut en bild på X – iklädd ögonlapp.
”Ser fram emot att se memesen”, skriver Scholz i inlägget.

ANNONS
|

Under helgen skulle Olaf Scholz ha varit i det tyska förbundslandet Hessen och delta i flera evenemang inför det regionala valet, men han tvingades hastigt och lustigt att ställa in.

Scholz, som enligt egen utsago hatade idrott som barn, har på äldre dagar blivit en hängiven joggare. Det var under en av förbundskanslerns joggingturer som olyckan var framme. Kanslern föll, oklart hur, och landade så illa att han skrapade upp sitt ansikte.

På måndagen tog han själv död på alla eventuella spekulationer om hans hälsa och lade ut en bild på sig själv iklädd ögonlapp, vilket fick piratskämten att flöda på sociala mediet X.

ANNONS

”Jag ser fram emot att se memesen”, skriver Scholz och avslutar med de lugnande orden: ”Det ser värre ut än det är”.

LÄS MER:Olaf Scholz ramlade – ställer in möten

LÄS MER:Tysk sjuka riskerar smitta Sverige

LÄS MER:Uppgifter: Nord stream-misstänkta var i Ukraina

ANNONS