Tyskarna går från wurst till veggie

ANNONS
|

Allt fler tyskar skippar korven och schnitzeln. I Tyskland är var tionde invånare numera vegetarian, och nu är landet en av de tre länder som leder den vegetariska trenden i Europa, enligt SVT Nyheter.

Enligt svensken Jonas Carp, vars Hamburgbaserade företag säljer färdiga matkassar, syns den gröna vågen tydligt i kundernas beställningar.

-Det går jättebra. Det är många som går över till den vegetariska matkassen. Nu har den till och med gått om den vanliga och intresset bara växer, säger han till SVT.

Enligt Jonas Carp går många över till vegetarisk kost av hälso-, miljö- och etiska skäl, efter många skandaler där djur behandlats illa.

-Dessutom har det varit en stor prispress på kött vilket lett till att kvaliteten har blivit sämre. Till slut får folk nog och slutar köpa, säger han.

Trenden uppges även ha satt politiska spår. Inför valet förra året föreslog de gröna att en köttfri dag skulle införas. Men där tog det stopp - självaste förbundskansler Angela Merkel själv tog ställning emot förslaget.

ANNONS
ANNONS