Demonstranter i Jerusalem kräver Israels premiärminister Benjamin Netanyahus avgång.
Demonstranter i Jerusalem kräver Israels premiärminister Benjamin Netanyahus avgång. Bild: Sebastian Scheiner/AP/TT

Tusentals i protest mot Netanyahu

ANNONS

Tusentals människor samlades på lördagen utanför den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahus residens i Jerusalem och krävde hans avgång.

Protesten äger rum bara några dagar innan allmänna val – för fjärde gången inom loppet av två år – hålls i Israel.

De högljudda och ofta färgstarka demonstrationerna mot den israeliske premiärministern har varit ett stående inslag varje lördag sedan i juni förra året – och de har ökat i omfattning och intensitet de senaste månaderna.

Netanyahu som har varit premiärminister i tolv år, hoppas att hans parti Likud ska få förnyat förtroende i valet på tisdag och att han därmed kan bli kvar på sin post.

ANNONS

Men den israeliske premiärministern anklagas samtidigt formellt för korruption och rättegången mot honom inleds den 5 april, det vill säga efter valet.

De många korruptionsanklagelserna, som Netanyahu kallar "fingerade och löjliga", handlar bland annat om att han mutat mediemogulen Shaul Elovich för att säkerställa positiv mediebevakning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS