Turkiska militärer har dödats av rysk flygräd

Enligt Kreml har tre turkiska soldater har dödats av misstag i samband med rysk flygräd i Syrien, rapporterar den statligt finansierade nyhetsbyrån Russia Today.

ANNONS
|

Uppgifterna bekräftas av Kreml, rapporterarden statligt finansierade nyhetsbyrån Russia Today. Det var i samband med en flygräd i Syrien som tre turkiska soldater dödades och ytterligare elva skadades.

De turkiska soldaterna befann sig i det berörda området med anledning av en storskalig militärinsats för att pressa tillbaka Islamiska Staten och kurdiska soldater från Turkiets södra gräns, skriver BBC.

Putin ber om ursäkt

Nu har Rysslands president Vladimir Putin bett om ursäkt för attacken över ett telefonsamtal med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Han menar att de turkiska soldaterna dödades av misstag.

"(Putin) framförelse sina kondolanser över en tragisk händelse som resulterade i dödsfallet av flera turkisk soldater i al-Bab området", skriver Kreml i ett uttalande enligt BBC.

ANNONS

En förbättrad relation

För över ett år sedan sköts ett ryskt flygplan ner av Turkiet eftersom det hade kränkt turkiskt luftrum. Efter det surnade relationen mellan de två länderna, dock har den under senaste tiden förbättrats betydligt.

Relationen mellan länderna kan således beskrivas som god. I slutet av fjolåret mördades den ryske ambassadören, Andrei Karlov, i Ankara.Bägge länderna fördömde attacken och samverkade i utredningen av attentatet.

Texten uppdateras.

ANNONS