Turkiets president Erdogan har i ett uttalande fördömt onsdagens koranbränning i Stockholm.
Turkiets president Erdogan har i ett uttalande fördömt onsdagens koranbränning i Stockholm. Bild: Ali Unal

Turkiets president Erdogan fördömer koranbränning i Sverige

I ett uttalande har Turkiets president Erdogan fördömt onsdagens koranbränning i Stockholm, rapporterar Daily Sabah.

ANNONS
|

Under onsdagen höll Salwan Momika och en kompanjon till honom en manifestation utanför moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm, där man brände en koran.

Polisen skriver på sin hemsida att anordnaren nu utreds för hets mot folkgrupp, "eftersom koranen brändes på den plats den brändes, det vill säga utanför en moské".

Händelsen har väckt starka känslor både i Sverige, men även utanför. Nu fördömer Turkiets president Recep Tayyip Erdogan händelsen.

– Vi kommer att visa vår reaktion på det starkaste sättet tills att en målmedveten kamp mot terroristorganisationer och islams fiender är tydlig, säger Erdogan, enligt Daily Sabah.

ANNONS

– Förr eller senare ska vi lära de arroganta västerlänningarna att det inte är yttrandefrihet att förolämpa muslimers heligheter.

LÄS MER:Koranbrännare utreds för hets mot folkgrupp

LÄS MER:Kristersson om koranbränning: "Inte lämpligt"

LÄS MER:Hets mot folkgrupp utreds efter koranbränningen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS