Söndagens explosion i centrala Istanbul dödade sex personer. USA uttryckte sina kondoleanser på söndagen efter attentatet, något som Turkiet nu avvisar.
Söndagens explosion i centrala Istanbul dödade sex personer. USA uttryckte sina kondoleanser på söndagen efter attentatet, något som Turkiet nu avvisar. Bild: Khalil Hamra

Turkiet avvisar USA:s kondoleanser efter attentatet

Efter söndagens bombattentat som dödade sex personer i centrala Istanbul har USA uttryckt sina kondoleanser till Turkiet – något som landet vägrar att ta emot.

ANNONS
|

På söndagseftermiddagen inträffade en explosion i centrala Istanbul i Turkiet. Sex personer dog och minst 80 skadades.

Efter händelsen, som utreds som misstänkt terrordåd, reagerade världens ledare och regeringar med fördömanden över händelsen och kondoleanser till Turkiet och de drabbade.

”USA fördömer starkt våldsdådet som ägde rum idag i Istanbul, Turkiet. Våra tankar går till de som skadats och våra djupaste kondoleanser går till dem som förlorat nära och kära. Vi står axel vid axel med vår NATO-allierade Turkiye för att motverka terrorism”, skriver det amerikanska Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre i ett officiellt uttalande.

Men på måndagen sa Turkiets inrikesminister i en tv-sänd intervju att de "inte accepterar USA:s kondoleanser”, vilket bland annat AP rapporterar.

ANNONS

LÄS MER:Kurdiska PYD: Vi ligger inte bakom terrordådet i Istanbul

LÄS MER:Misstänkt gripen för bombdåd i Istanbul

LÄS MER:Flera döda efter explosion i Istanbul

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS