Trumps son: "Han förtjänar en kula"

Donald Trumps son, Eric Trump, tar kraftigt avstånd från den tidigare Ku klux klan-ledaren David Duke. Duke som kandiderar till den amerikanska senaten har öppet deklarerat sitt stöd för Donald Trump. – Han förtjänar en kula, uppges Eric Trump sagt i en radiointervju enligt CNN.

ANNONS
|

Med bara dagar kvar till det amerikanska presidentvalet ser kampen om presidentposten ut att bli en riktig rysare.

Enligt de flesta opinionsmätningarna har Hillary Clinton fortfarande ett försprång, men Donald Trumphar de senaste dagarna knappat in rejält och utgången av valet är oviss.

Sedan i vintras har den tidigare Ku Klux Klan-ledaren David Duke utryckt sitt stöd för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Stöttas av Ku klux klan

Duke kandiderar själv för en plats i den amerikanska senaten i delstaten Louisiana och har under sin egen kampanj bland annat tryckt upp kepsar med texten "Vote for Duke and Trump".

Under kampanjen har även den rasistiska organisationenKu Klux Klans tidning "Crusader" utryckt sitt stöd för DonaldTrump.

ANNONS

Stödetuppskattas dock inte av presidentkandidatens egen familj. I en intervju med en lokal radiokanal i Denver uppges Donalds Trump son Eric Trump enligt CNN ha sagtatt David Duke "förtjänar en kula". Uttalandet kom efter att programledaren själv utryckte en liknande formulering.

"Skulle bli dödad för det"

– Om jag hade sagt det du sa skulle jag bli dödad för det, men jag tänker säga det i alla fall. Killenförtjänar en kula. Det här är inte bra människor. Min far är den första republikanen som har gått ut och sagt att "det som har hänt i afro-amerikanska områden är fruktansvärt och jag kommer att ta tag i det", uppges Eric Trump ha sagt i intervjun.

Under de amerikanska primärvalen i vintrasville Donald Trump till en början inte ta avstånd frånDavid Duke när han kandiderade för att utnämnas till republikanernaspresidentkandidat.

Trump sade då inledningsvis att han inte visste något om David Duke, men efter att ha mötts av stark kritik gick han senare ut och tog avstånd från den tidigare Ku Klux Klan-ledaren.

David Dukes försök att väljas in i senaten har den senaste tiden lett till stora oroligheter. Nyligen fick polisen mota bort en stor skara uppretade demonstranter som försökte ta sig in i ett universitet i New Orleans där Duke skulle delta i en debatt.

ANNONS
ANNONS