Trumps hån efter DeSantis tillkännagivande

Ron DeSantis tillkännagivande av sin presidentkandidatur plågades av tekniska problem. Främste konkurrenten, förre presidenten Donald Trump, var inte sen med att håna sin motståndare.

ANNONS
|

Floridaguvernören DeSantis hade nog föreställt sig att det skulle gå betydligt bättre när han tillkännagav sin presidentkandidatur. Det hela skedde på Twitter Spaces, sociala medie-jättens tjänst för ljudkonversationer, där han skulle ha ett samtal med Twitterchefen Elon Musk.

Hundratusentals åhörare hade kopplat upp sig för att lyssna. Det blev för mycket för Twitter. I tjugo minuter plågades samtalet av tekniska problem och kraschade flera gånger. Ett bjudning för Donald Trump verkar det, som hoppas vinna den republikanska nomineringen och få en ny chans att göra upp om presidenttiteln med Joe Biden.

Trump tog till sin egen sociala media-plattform, Truth Social, och öppnade de sarkastiska dammluckorna.

ANNONS

”Ron DeSanctimonious”

”Wow! DeSanctus TWITTER-lansering är en KATASTROF! Hela hans kampanj kommer bli en katastrof. TITTA!” skrev Trump, bland annat.

DeSantis, som Trump i sina inlägg kallade för olika varianter av DeSanctimonious (skenhelig), framställdes som illojal. Trump tog upp att han hade stöttat sin tidigare allierade DeSantis i guvernörsvalet och därmed också räddat hans seger.

Trumpkampanjen skickade ut inte mindre än elva smutskastningsmejl på bara en och en halv timme efter tillkännagivandet, skriver Svenska Dagbladets Malin Ekman i en krönika. Donald Trump refererade också till senator Tim Scott från South Carolina, vars mikrofon dog när han skulle tillkännage sin kandidatur.

”Tim Scotts presidentlansering, även med den trasiga mikrofonen (betala inte hantverkaren, Tim!) var det överlägset bästa tillkännagivandet den här veckan. Robs var en katastrof!” skrev Trump, som flera gånger undvek att stava ”Ron” rätt.

Donald Trump är fortfarande favorit till att vinna den republikanska nomineringen, men Ron DeSantis är den av hans motståndare som har störst chans att rubba den tidigare presidenten. Mycket tyder på att angreppen dem emellan kommer att fortsätta under de republikanska primärvalen.

LÄS MER:Det här är Ron DeSantis

LÄS MER:Tekniskt haveri för Musks DeSantis-intervju

LÄS MER:DeSantis kampanj – en balansgång mot Trump

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS