Trump buades ut i Alabama: ”Ta vaccinen”
Trump buades ut i Alabama: ”Ta vaccinen” Bild: Manuel Balce Ceneta

Trump utbuad efter vaccinkommentar

Donald Trump rekommenderade invånarna Alabama, den amerikanska stat med lägst vaccinationsgrad, att vaccinera sig. Då möttes han av burop från publiken.
– Jag rekommenderar er att ta vaccinen. Jag gjorde det. Det är bra, säger Trump enligt NBC News.

ANNONS
|

USA:s 45:e president Donald Trump talade under söndagen på ett kampanjmöte i Cullman, Alabama.

Cullman har med sina 15 000 invånare sett en ökning i antalet bekräftade smittofall på senare tid, enligt New York Times. Tidningen skriver vidare att det antas bero på den smittsamma deltavarianten och att man nyligen tangerade den senaste peaken från december gällande antalet smittade.

Donald Trump valde under sitt tal att rekommendera åhörarna till att vaccinera sig men möttes då av burop. Det rapporterar NBC News.

– Och vet ni vad? Jag tror fullkomligt på eran frihet. Det gör jag. Ni gör vad ni måste. Men jag rekommenderar er att ta vaccinen. Jag gjorde det. Det är bra. Ta vaccinen, svarade Donald Trump.

ANNONS

LÄS MER:Joe Biden ryter till om vaccinationerna

Lägst vaccinationsgrad i USA

Alabama har hittills lägst vaccinationsgrad av samtliga delstater (37 procent) och trots den delvis negativa responsen så fortsatte Trump på den inslagna vägen.

– Nej, det är okej. Det är okej. Ni har er frihet, sa han och fortsatte:

– Men jag har själv tagit vaccinet. Om det inte fungerar så kommer ni vara de första som får veta. Okej? Jag kommer ringa Alabama och säga ”hej, vet ni vad?”. Men det fungerar. Men ni har er frihet som ni måste få ha kvar. Ni måste få bibehålla den.

Alabama har tidigare varit en av de delstater där Donald Trump haft starkast fäste. Både i valet 2016 och i fjolårets val fick han 62 procent av rösterna.

LÄS MER:Trump fortsätter hålla på sin deklaration

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS