Under söndagen gjorde Donald Trump en telefonintervju med Fox News. Sedan valet den 3 november har presidenten gjort få offentliga framträdanden, och tillbringat mer tid på golfbanan.
Under söndagen gjorde Donald Trump en telefonintervju med Fox News. Sedan valet den 3 november har presidenten gjort få offentliga framträdanden, och tillbringat mer tid på golfbanan. Bild: Alex Brandon/AP/TT

Trump står fast vid anklagelser om valfusk

USA:s president Donald Trump fortsätter att hävda att han vunnit det amerikanska valet, och vägrar erkänna sig förlorad. Men presidentens strategi att bestrida valresultatet på juridisk väg verkar inte ge utdelning.

ANNONS

I en intervju med tv-kanalen Fox News under söndagen anklagar Donald Trump åter Biden-kampanjen för att ha fuskat sig till segern.

– Det här valet var riggat. Det var ett totalt bedrägeri, säger Donald Trump.

Presidenten ifrågasätter varför inte justitiedepartementet eller FBI gjort mer för att utreda hans anklagelser – som redan underkänts i många domstolar.

– Jag vet inte, de kanske är inblandade, säger Donald Trump.

Presidenten säger under intervjun att han inte kommer att ändra sig, och kommer fortsätta bestrida valresultaten. Men han medger också att det ser svårt ut att få ett fall till Högsta domstolen, och tycks tvivla på om den juridiska strategin verkligen fungerar.

ANNONS

I lördags kväll underkände Pennsylvanias högsta domstol Republikanernas senaste försök att ändra valresultatet. En enhällig domstol avfärdade ett försök att få delstatens brevröster ogiltigförklarade.

Strax efter presidentens framträdande på söndagen meddelade också Wisconsin att omräkningen av rösterna i de två största distrikten, Milwaukee och Dane, blivit klar. Efter omräkningen har Joe Biden utökat sin ledning i Wisconsin med 87 röster.

Den 8 december ska alla resultat vara fastslagna och elektorer ska utses i delstaterna.

Lucas Brischetto/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS