Enligt USA:s president Donald Trump är stämningen mycket god inom det Republikanska partiet.
Enligt USA:s president Donald Trump är stämningen mycket god inom det Republikanska partiet.

Trump slår tillbaka mot partivänner

Dagen efter att två högprofilerade republikanska senatorer skarpt kritiserat Donald Trump, svarar den amerikanske presidenten med att avfärda dem och slå fast att det pågår en "kärleksfest" mellan honom och kongressens republikanska ledamöter.

ANNONS
|

Arizonasenatorn Jeff Flake dömde i tisdags i ett mycket uppmärksammat anförande ut Trumps politik som ovärdig och meddelade att han inte kommer att ställa upp för omval nästa år.

- Vårdslöst, skandalöst och ovärdigt beteende ursäktas som att det handlar om att säga som det är, när det faktiskt bara är vårdslöst, skandalöst och ovärdigt. När ett sådant beteende kommer från vår högsta ledning, då är det något annat, sade Flake som stundtals blev så känslomässig att rösten nästan brast för honom.

ANNONS

"Förödmjukar nationen"

Tidigare har den mäktige Tennessesenatorn, och ordföranden i senatens utrikesutskott, Bob Corker uttryckt stor frustration över Trumps sätt att sköta sitt uppdrag, bland annat har han kallat Vita huset för ett "vuxendagis". Nu säger Corker i ett sensationellt uttalande att Trump är en "ytterst lögnaktig" ledare som "förödmjukar" nationen.

Men enligt Donald Trump är orsaken till Flakes och Corkers kritik i själva verket att de inte har någon chans att bli återvalda i nästa års kongressval.

"Skälet till att Flake och Corker lämnar senaten är mycket enkelt, de har noll chans att omväljas. Nu spelar de sårade", löd Trumps twitterkommentar efter att han i tisdags träffat republikanska senatorer.

Ett enat parti

Dagen därpå bedyrade den amerikanske presidenten inför en stor grupp journalister att stämningen inom det republikanska partiet är mycket god.

- Jag ska säga er att, ärligt talat, republikanerna, är mycket, mycket bra enade, slog Trump fast.

- Mötet med republikanska partiet var, bortsett från Flake och Corker, en kärleksfest med stående ovationer och med goda idéer för USA, fortsatte han.

ANNONS

TT-AFP

ANNONS