Donald Trump är inte en ovanlig syn på golfbanan. Nu har han hamnat i blåsväder efter att han poserade för ett foto med en maffiaboss.
Donald Trump är inte en ovanlig syn på golfbanan. Nu har han hamnat i blåsväder efter att han poserade för ett foto med en maffiaboss. Bild: Lynne Sladky

Trump poserade med maffiaboss på golfbanan

USA:s tidigare president Donald Trump har hamnat i blåsväder igen. Den här gången har han poserat på bild med en maffiaboss från Philadelphia – Joseph ”Skinny Joe” Merlino – och gjort tummen upp.
– Trump tar massor av foton med människor, det betyder inte att han känner alla han kommer i kontakt med, säger en talesperson för Trump.

ANNONS

Donald Trump är en hängiven golfare, en passion som han tydligen delar med den ökände tidigare maffiabossen från Philadelphia, Joseph ”Skinny Joe” Merlino. De båda fångades på bild tillsammans i början av januari, när de både golfade på en Trumpägd golfklubb.

Bilden publicerades av Philadelphia Inquirer, som ställde sig frågan om Trump och Merlino kände varandra sedan tidigare. Joseph Merlino är enligt tidningen känd som ledare för en våldsam kriminell grupp som var aktiv i Philadephia och Atlantic City. I den sistnämnda staden äger Trump kasinon.

– Trump tar massor av foton med människor, det betyder inte att han känner alla han kommer i kontakt med, säger en talesperson för Trump.

ANNONS

Långt fängelsestraff

Merlino dömdes för utpressningsbrott 2001 och satt tio år i fängelse. 2018 fängslades han igen, efter att ha erkänt hasardspelsbrott. Han kom ut ur fängelset 2020.

Donald Trump har flera gånger jämförts med en maffiaboss, skriver The Guardian, för sin förkärlek till att hota de som inte gör som han vill och hans kopplingar till kända figurer i New Yorks maffiavärld, som Anthony ”Fat Tony” Salerno. I en intervju med David Letterman på CBS 2013 fick Trump frågan om han någonsin medvetet gjort affärer med den organiserade brottsligheten.

– Du vet, när man växte upp i New York och gjorde affärer i New York skulle jag säga att det fanns en och annan sådan figur längs vägen, men generellt sett brukar jag hålla mig borta från dem, sa Trump då.

– Jag har mött några av dem då och då. De råkar vara väldigt trevliga människor. Du vill bara inte vara skyldig dem pengar.

LÄS MER:Politiska dinosaurier – ett demokratiproblem?

LÄS MER:Hemliga papperen – en mardröm för Biden

LÄS MER:Republikan misstänks för skjutning mot demokrater

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS