Sjöräddningen poserar med den uppblåsbara ankan som drev ut till sjöss tillsammans med tre män i Storbritannien. Lyckligtvis slutade allt väl och de tre männen kunde räddas.
Sjöräddningen poserar med den uppblåsbara ankan som drev ut till sjöss tillsammans med tre män i Storbritannien. Lyckligtvis slutade allt väl och de tre männen kunde räddas. Bild: Matthew Rowe/RNLI

Tre personer på en uppblåsbar anka räddade efter att drivit ut i vattnet

Sjöräddningen i Storbritannien fick åka ut på ett något ovanligt räddningsuppdrag – nämligen för att få fatt i en stor uppblåsbar anka. På ankan fanns tre män som drev ut mot öppet hav. Lyckligtvis fanns ytterligare en person som paddlade en SUP i närheten.

ANNONS
|

Det något märkliga scenen utspelade sig i vattnet strax utanför Bideford i Devon, Storbritannien. Tre män hade beslutat sig för att blåsa upp en stor flytande anka för att ge sig ut på en tur, rapporterar The Guardian.

Männen tog med den ut på havet tillsammans med en vän som följde med på en uppblåsbar kajak.

Men strax upptäckte männen att de hade fått problem. Efter fem minuter hade de den stora ankan drivit ut ungefär 75 meter från stranden och vännen i kajaken försökte utan framgång att knuffa tillbaka ankan med de tre männen till land. Kustbevakningen fick tillkallas efter att de hade drivit 200 meter från land.

ANNONS

Räddade av man på SUP

Men innan sjöräddningen kom till platsen lyckades männen räddas av en privatperson som paddlade på en SUP. Mannen kämpade emot strömmen men lyckades bogsera den uppblåsta ankan närmre land där männen kunde hoppa av och simma in till land. Ankan flöt därefter direkt tillbaka ut till sjöss.

Volontärer från Appledores sjöräddningssällskap (RNLI) var ute med sina livbåtar på en rutinträning när de blev ombädda av kustbevakningen att att hjälpa männen.

Livbåten anlände samtidigt som männen tog sig säkert i land. Del Elsemore som jobbar på sjöräddningssällskapet simmade för att kolla till dem.

– Snabbtänktheten hos denna privatperson med en SUP förhindrade att den farliga situationen förvärrades. Han var en riktig livräddare, säger Elsemore

Livbåten återvände till sin träning efter incidenten, med sällskap av den stora ankan ombord som de åkt ut och räddat.

En talesperson från räddningsenheten säger att det är farligt att ta ut uppblåsbara vattenleksaker i strömt vatten. De är svåra att kontrollera och kan blåsa ifrån land på bara några sekunder.

LÄS MER:Havstemperaturen högsta hittills i maj

LÄS MER:Segelbåt blev av med rodret – då kom Ostindiefararen Götheborg till undsättning

LÄS MER:Bra badkvalitet i svenska vatten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS