Strömavbrott har drabbat Moldavien på grund av ryska bombningar av infrastruktur i grannlandet Ukraina. Arkivbild.
Strömavbrott har drabbat Moldavien på grund av ryska bombningar av infrastruktur i grannlandet Ukraina. Arkivbild. Bild: Aurel Obreja/AP/TT

Transnistrien vägrar hjälpa Moldavien med el

ANNONS
|

Moldavien har haft omfattande strömavbrott som orsakas av de ryska attackerna mot grannlandet Ukrainas kraftverk. Det nationella energibolaget Moldelectrica har kunnat återställa strömavbrotten som bland annat drabbat huvudstaden och myndigheter som utrikesdepartementet.

Men försök att förstärka energitillgång från ett kraftverk i utbrytarregionen Transnistrien, som är prorysk, bröt samman på fredagen. Mötet hölls i huvudstaden Chisinau och gällde även ytterligare bilaterala frågor. Förhandlingarna leddes av Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (Osse).

– Tyvärr har vi inte kunnat hitta en lösning på något av problemen, sade Vitalyj Ignatjev som representerar den internationellt icke erkända utbrytarregionen Transnistrien.

Elförsörjning till Moldavien från kraftverket Kucjurgan ströps i början av november.

ANNONS

Omkring 1 500 ryska soldater är lokaliserade i Transnistrien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS