Räddningsinsatser vid restaurangen Ria Pizza som förstördes i en attack i Kramatorsk på tisdagen.
Räddningsinsatser vid restaurangen Ria Pizza som förstördes i en attack i Kramatorsk på tisdagen. Bild: Ukrainas nationella polis/AP/TT

Tolv döda efter restaurangattacken i Ukraina

Tolv personer dödades och minst 60 skadades i den ryska robotattacken mot en restaurang i Kramatorsk på tisdagen, enligt ukrainska myndigheter.
Moskva fortsätter att hävda att ryska styrkor endast träffar mål med militär koppling.

ANNONS
|

Det tolfte dödsoffret efter attacken mot restaurangen Ria Pizza har hittats under torsdagsmorgonen, uppger inrikesminister Ihor Klymenko.

Enligt tidigare uppgifter finns tre barn bland de som dödats i attacken.

Restaurangen i den ukrainskkontrollerade staden Kramatorsk har varit populär bland annat bland soldater, hjälparbetare och journalister.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uppgav i sitt tal på onsdagskvällen att en person har gripits för inblandning i attacken.

– De träffade ett vanligt kafé i Kramatorsk, en populär pizzeria. Grannhus, butiker och en bensinstation skadades. En vanlig stad, ett vanligt liv. Det kan fortfarande finnas folk under bråten, sade presidenten.

Enligt ukrainsk polis var det två luftvärnsrobotar av typen S-300 som Ryssland avfyrade mot Kramatorsk, en stad som hade en befolkning på 150 000 människor innan det ryska invasionskriget inleddes i februari i fjol.

ANNONS

Kreml hävdar att man endast riktar in sig på militära anläggningar i Ukraina.

– Anfall utförs endast mot objekt som på ett eller annat sätt är kopplade till militär infrastruktur, säger Kremls talesman Dmitry Peskov.

Områden under rysk kontroll, områden med rysk militär närvaro, ukrainska motoffensiver samt annekterade områden till och med den 28 juni.
Områden under rysk kontroll, områden med rysk militär närvaro, ukrainska motoffensiver samt annekterade områden till och med den 28 juni. Bild: Johan Hallnäs/TT
ANNONS