Péter Magyar, en allt större utmanare till ledande Viktor Orbán, under söndagen i ungerska Debrecen.
Péter Magyar, en allt större utmanare till ledande Viktor Orbán, under söndagen i ungerska Debrecen. Bild: Denes Erdos/AP/TT

Tiotusentals demonstrerade i Fidesz-fäste

Tiotusentals människor samlades på söndagen i ungerska Debrecen – ett fäste för det ledande partiet Fidesz – för att lyssna på Orbánkritikern Péter Magyar som på kort tid har gjort sig ett namn.

ANNONS

Magyar var tidigare en del av Fidesz, men har nu grundat ett eget parti och ställer upp med tolv kandidater i EU-valet i juni.

Under sin landsturné har han ofta dragit tusentals åhörare – ett antal som få av premiärminister Viktor Orbáns motståndare lyckats mobilisera på landsbygden.

Magyar säger att "regeringspropaganda" har försökt misskreditera hans rörelse. Samtidigt kritiserar han de traditionella oppositionspartierna för att ha övergett landsbygden.

– Vi har hört i 14 år från oppositionen att det är omöjligt under dessa omständigheter att besegra Orbán, att det inte är värt att resa till landsbygden, att unga människor inte är intresserade av politik, att man inte kan bryta ner propagandans murar, sade han.

ANNONS

– Men se er omkring! Vad är sanningen?

ANNONS