De bengaliska tigrarna blir fler efter insatser för att bevara den utrotningshotade arten.
De bengaliska tigrarna blir fler efter insatser för att bevara den utrotningshotade arten. Bild: Bikas Das/AP/TT

Tigrarna blir fler i Indien

Indiens utrotningshotade tigrar har blivit mer än dubbelt så många de senaste fyra åren.

ANNONS

Enligt statliga Wildlife Institute of India finns det uppskattningsvis drygt 3 600 tigrar i Indien. För fyra år sedan fanns det endast 1 411 – den lägsta siffran någonsin.

Enligt regeringen beror den ökade populationen på insatser för att bevara tigrarna och deras livsmiljö.

Indien tros ha haft en tigerpopulation på omkring 40 000 vid tiden för självständigheten från Storbritannien 1947.

Sedan dess har avskogning, tjuvjakt och människors bebyggelse i tigrarnas livsmiljöer lett till en kraftig minskning av populationen.

Tigrarna strövade en gång runt i centrala, östra och södra Asien, men har förlorat nästan 95 procent av sitt historiska utbredningsområde under det senaste århundradet.

ANNONS

"Fortsatta ansträngningar för att skydda tigrarnas livsmiljöer är avgörande för att säkra framtiden för Indiens tigrar och deras ekosystem för kommande generationer", skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Indien är för närvarande hem för 75 procent av världens tigrar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS