Svensk kvinna mördad i Oslo

ANNONS
|

Fyra personer har gripits. En av de gripna männen är svensk, meddelade polisen i Oslo vid en presskonferens under eftermiddagen.

Svensken, som är i 25-årsåldern, är inte känd av norsk polis sedan tidigare.

Den andre mannen, som är jämnårig och norsk medborgare, är känd för mindre brott.

Männen förhörs under eftermiddagen.

Polisen sade även att den man som hittades svårt skadad är en man i 20-årsåldern.

Han vårdas på sjukhus. Även om hans skador är allvarliga är tillståndet stabilt och polisen hoppas kunnat prata med honom under kvällen.

Den skadade mannen och den mördade svenskan har haft en relation, enligt polisen.

ANNONS

Svenskan är inte helt identifierad ännu.

Motivet till det inträffade är inte känt, men polisen sade vid presskonferensen att det inte handlar om någon tillfällighet.

Ytterligare två personer har gripits misstänkta för att vara inblandade i mordet på en ung svenska i Oslo, skriver NTB.

Larmet till Oslopolisen kom strax efter klockan ett natten till tisdag. Den svenska kvinnan hittades strax därefter av polis knivhuggen till döds. Enligt den norska tidningen Verldens Gang är hon en svensk medborgare och ska ha bott i lägenheten på Fredensborgveien i omkring ett år. Enligt VG har också en man blivit svårt knivhuggen i samband med händelsen. Enligt NRK ska mannen ha påträffats på trottoaren utanför bostaden och skickats till Ullevåls universitetssjukhus.

Två män greps efter händelsen, men ytterligare tre personer ska ha sprungit från platsen.

- Det har varit flera vittnen till händelserna och någon har beskrivit att tre personer i mörka huvtröjor sprang i motsatt riktning från de som nu är gripna, säger insatsledare Kristoffer Bang till VG.

En granne i närheten ska också ha vaknat av att någon bankade på dörren och även ropat att någon skulle ringa 112.

- Jag var i min lägenhet och hörde bankningar på dörren. Jag trodde att det var ett inbrott, säger en granne till NRK.

ANNONS

Enligt samma granne kan gärningsmännen ha använt sig av en stege på bakgården. Stegen var uppställd mot en två meter hög mur som skiljer bakgården från Thor Olsens gate, uppger en NRK-reporter.

- Stegen var inte där när jag gick och lade mig i går kväll, säger en granne till NRK.

Polisen har kallat till presskonferens klockan 17. Just nu arbetar polisens kriminaltekniker på platsen, både i hyreshuset och på bakgården. Blod har upptäckts både på husporten och på trottoaren, uppger NRK.

En av de gripna försvaras av advokat Jens Ove Hagen. Han säger till VG att den gripne mannen förnekar brott och säger at han inte varit i lägenheten eller delaktig i mordet.

ANNONS